Welke artiest zou niet vaker willen optreden? Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Een website maken en visitekaartjes drukken is niet genoeg. Gigstarter helpt u als artiest om online gevonden te worden en biedt de online tools om uw act beter te managen. Gigstarter biedt een gratis en open infrastructuur zodat u gevonden en geboekt kunt worden voor elk type live muziek evenement: privé feesten, festivals, concerten, bruiloften, tuin-/openluchtconcerten, kroeg optredens, bedrijfsevenementen, noem maar op. Als band, solo-artiest, ensemble of DJ kunt u gratis een profiel aanmaken. Het artiestenprofiel moet bestaan uit een live muziekvideo, diverse opnames, prijsinformatie en gegevens van de artiest. Zodra uw profiel compleet is en goedgekeurd door onze Artist Success Managers kan iedereen u direct en persoonlijk vinden en contact met u opnemen.

Van visitekaartje tot live muziek CV

Het voordeel van een Gigstarter-profiel is dat iedereen inzicht kan krijgen in de manier waarop u live optreedt. Hoe beter uw profiel, hoe groter uw kansen. Een bezoeker van de website kan drie demo tapes beluisteren en een live optreden bekijken om een gevoel te krijgen van uw show. Na het optreden kan de boeker een recensie en beoordeling achterlaten. Dit helpt toekomstige boekers in het maken van de juiste keuze en creëert validiteit van uw show, waardoor uw profiel van slechts een online visitekaartje naar een complete live muziek CV wordt getild. Als u nog niet geregistreerd bent kunt u u gratis registreren door uw land te kiezen uit de lijst met vlaggen hieronder.

Staat uw land er nog niet bij, of komt u niet uit Europa, meld u dan aan als gast-muzikant door ons een email te sturen.

Een live muziek hub

Gigstarter biedt transparantie en toegang. Dat doen we door alle stakeholders met elkaar in contact te brengen, waarbij we de artiest altijd centraal stellen en ervoor zorgen dat onze groeiende artiesten gemeenschap er voordeel van heeft. De stakeholders zijn onder andere:

  • Boekers: Iedereen kan boeker worden bij Gigstarter. Lokale cafés, restaurants, podia, festivals, individuele organisatoren van feesten en bedrijven kunnen u gemakkelijk, rechtstreeks en zonder boekingskosten benaderen.
  • Fans: Uw concerten komen in de agenda en u komt in onze nieuwsberichten om potentiële fans te bereiken in de landen waar u optreedt. Waar mogelijk zetten we het nieuws van artiesten in via onze social media kanalen. Meer fans kan nooit kwaad.
  • Artiesten: Kom in contact met mede-artiesten via onze evenementen of gesloten social media groepen. Onze groeiende community is een sterke basis voor het delen van kennis en het mede-organiseren van specifieke promotie-evenementen of festivals.

PRO: Uw act opschalen

Naast de gratis profielen, kan u als artiest ook kiezen om te upgraden naar PRO. Dit premium lidmaatschap biedt extra profielopties, extra online tools voor zelfmanagement en toegang tot extra promotiemogelijkheden. Met het PRO-lidmaatschap maakt u deel uit van de centrale artiesten community en beschikt u over de infrastructuur om meer publiciteit te krijgen en nog meer te presteren. Ga naar uw lokale portal via de vlaggetjes hieronder voor meer informatie over gigstarter en de landelijke optreedmogelijkheden.

Geen Commissie

Live muziek moet geëmancipeerd worden van pre-internet normen. Gigstarter rekent geen boekingskosten en rekent door het creëren van vrije toegang af met: exclusiviteitscontracten, informatieasymmetrie, opgeblazen prijzen en buitensporig hoge boekingskosten. Live muziek kan alleen gekatalyseerd worden als het contact voor een boeking van eindgebruiker tot eindgebruiker kan plaatsvinden en als er geen extra kosten in rekening worden gebracht. Gigstarter kiest ervoor om zich te richten op het creëren van evenementen. Door het ontsluiten van een voorheen 'onbekende' markt zal er meer live muziek ontstaan. We vertrouwen erop dat de artiesten die hun deel krijgen van deze nieuwe taart zullen upgraden om gebruik te maken van premium diensten via een PRO lidmaatschap.

Muziek heeft fair trade nodig. Gigstarter heeft jou nodig.

Ik ben een artiest, gevestigd in...

Kies het land waar u gevestigd bent als band, DJ, ensemble of solo-artiest.