Boek onafhankelijke artiesten

Gigstarter is een online marktplaats voor live muziek boekingen. Wij bieden een duidelijk en transparant overzicht van, en directe toegang tot, duizenden onafhankelijke bands, DJ's en solo-artiesten uit Europa.

Artiesten beheren hun eigen profielen en u kunt direct en persoonlijk contact opnemen met elke artiest. Scroll eenvoudig door onze open database, filter op wat u belangrijk vindt voor uw evenement of feest, vergelijk de artiesten die u leuk vindt en neem contact op met elke artiest zonder enige verplichtingen of boekingskosten. Dit is hoe het werkt:

Gemakkelijk & transparant artiesten boeken

Nadat u contact heeft opgenomen met een muzikant of een offerte heeft aangevraagd, kunt u direct chatten met de artiest (of hun manager) en alle details bespreken. Het Gigstarter-systeem leidt u op een behulpzame manier door het proces. Tot slot kunt u de deal afronden door een bevestiging te maken met alle belangrijke afspraken. Zo bent u er zeker van dat alles zal verlopen zoals gepland. U kunt met de artiest(en) overleggen hoe en wanneer u betaalt en na afloop van het concert kunt u een beoordeling en een recensie achterlaten. Goed voor de referenties van de artiest en zeer waardevol voor toekomstige boekers. Het systeem werkt door middel van gebruikers gegenereerde content. Iedereen kan meedoen en u bepaalt de 'definitie' van kwaliteit.

Fair trade muziek

Op Gigstarter betaalt u geen boekingskosten. Gigstarter is het platform dat het contact tussen organisatoren van evenementen en doe-het-zelf artiesten vergemakkelijkt. Artiesten kunnen zich ook gratis inschrijven. Wij vinden dat iedereen toegang moet hebben tot een voorheen onbediende markt. Er zal meer livemuziek komen en artiesten zullen zich daardoor professionaliseren. Voor de artiesten die hun volgende stap in hun muzikale carrière willen maken bieden we een upgrade optie naar een PRO account. Dit biedt extra zelfmanagement tools, promotie opties en meer mogelijkheden voor lokale en internationale optredens. Live muziek is geen luxe. Het is iets dat we allemaal moeten loskoppelen. Ga naar uw lokale portal hieronder en wordt een echte Gigstarter.

Waar wil u een artiest boeken?

Kies het land waar u gevestigd bent om een band, DJ, ensemble of solo-artiest te boeken.