En toen was er muziek

Gigstarter werd geboren in 2012. Paul de Kuyper en Julio Pijnappel -twee middelbare schoolvrienden- zagen een mismatch tussen vraag en aanbod van live muziek. Uit eigen ervaring wisten we dat de meeste bands, DJ's ensembles en solo-artiesten graag vaker zouden willen optreden; terwijl er genoeg muziekliefhebbers bleken te zijn die graag een live muziek act inhuren. Wisten ze maar hoe en waar ze die kunnen vinden…

Alle informatie van de wereld zit in onze broekzak. Daarom kan en moet live muziek voor iedereen toegankelijk worden gemaakt. Het was alleen niet in het belang van oude industrie stakeholders om deze onder-de-radar-markt te emanciperen. Samen met Mark Teisman, Tom van der Velpen en Erik de Kuyper maakten we een self-service artist booking interface waar dagelijks duizenden self managed artiesten worden gevonden en geboekt, zonder boekingskosten. Waarom? Omdat live muziek geen luxe dienst is die slechts bedoeld is voor eenmalige gelegenheden. Het is een basisbehoefte die leidt tot geluk en sterke gemeenschappen. Dit is hoe Gigstarter werkt:

Doe-het-zelf artiesten community

Gigstarter is de snelst groeiende gemeenschap van onafhankelijke muzikanten en liefhebbers van livemuziek in Europa. Onze muziek hub brengt muzikanten, fans en podia samen. Podia in de breedste zin van het woord. Nu kan iedereen een band, DJ, ensemble of solo-artiest boeken via onze Live Music Engine. We begonnen onze missie in Amsterdam en in 2016 zijn we begonnen met het emanciperen van live muziek optredens in heel Europa.

Live muziek toegankelijk gemaakt

Muzikanten willen zichzelf goed managen zonder manager te worden... En iemand die een artiest wil inhuren wil graag weten wat alle mogelijkheden zijn voordat hij of zij begint te praten over een mogelijk optreden. Gigstarter is een open marktplaats die deze behoeften samenbrengt. Door live muziek transparant en toegankelijk te maken, krijgen muzikanten een echte kans om van hun roeping te leven. Daarnaast kan iedereen eenvoudig en zonder onnodige kosten en kunstmatig opgedreven prijzen evenementen organiseren op basis van live muziek. Meer livemuziek is het resultaat.

Gigstarter creëert transparantie via zijn live muziek platform. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken:

  • Zoekresultaten: een duidelijk overzicht krijgen van muzikanten in elk genre
  • Interessante profielen: inzicht te krijgen in de sfeer en muziek van specifieke muzikanten
  • Boekingsproces: kom in contact met muzikanten en boek live muziek zonder enige commissie

Geen gedoe

Gigstarter biedt gemak, aan zowel de boeker als de muzikant. Iedereen kan vrijblijvend een offerte aanvragen en als u tot een boeking wilt overgaan, volgt dit soepel. U hebt direct contact met de muzikant en wordt door het hele boekingsproces geleid zodat alle benodigde elementen ter plaatse worden gecontroleerd en alle afspraken zonder fouten worden gemaakt. Wij staan altijd klaar om in te springen indien nodig, meestal is dit echter niet het geval.

Voor muzikanten maken we het regelen van optredens makkelijk. Eerst, word u gematched. Dan kan een eerlijke deal worden gemaakt. U bepaalt hoe de overeenkomst eruit ziet en hoe en wanneer u betaald krijgt. Noch u, noch de boeker betalen boekingskosten. U heeft de controle. Gigstarter faciliteert alleen. Het is het doe-het-zelf platform dat u voorziet van een toenemend aantal online tools, oplopend tot een complete management omgeving.U moet zich concentreren op de dingen die u leuk vindt.

Gewoon muziek

Gigstarter maakt niet alleen de juiste match mogelijk. Ons systeem is volledig geautomatiseerd. Dit maakt het voor ons mogelijk om met een klein team te werken. Op deze manier kunnen we het klein, efficiënt en persoonlijk houden. Onze lean aanpak zorgt voor lage overheadkosten waardoor we onze basisdiensten gratis kunnen houden. Hierdoor kunnen we ons doel blijven nastreven: live muziek toegankelijk maken voor iedereen, overal.

Als u vragen of suggesties hebt, met ons wilt samenwerken of misschien zelfs aan ons project wil meewerken, geweldig! Neem contact op met ons, of ga naar uw lokale website via de links hieronder.

Kies een gebied

Kies het land waar u gevestigd bent om een band, DJ, ensemble of solo-artiest te boeken.